Нововведення для чоловіків: нардеп розповів, чи вручатимуть повістки за кордоном

Нововведення для чоловіків: нардеп розповів, чи вручатимуть повістки за кордоном

Реєстрація у електронному кабінеті військовозобов’язаного за новим законопроектом залишиться як право, а не як обов’язок, сказав Федір Веніславський.

Українські чоловіки, які знаходяться за кордоном, не отримуватимуть повісток, але зможуть скористатися електронним кабінетом для оновлення своїх персональних даних. Про це розповів член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Нардеп наголосив, що наразі немає механізму, за допомогою якого військовозобов’язаним за кордоном можна було б вручати повістки.

“Механізму, як це робити, на даний момент немає. Крім того, у комітеті ми попередньо відхилили норму про те, щоб заборонити для них надання консульських послуг, якщо в них немає військово-облікових документів. Ми надаємо можливість через засоби або телефонного зв’язку, або через електронний кабінет отримати відповідний військово-обліковий документ або уточнити свої дані”, – зауважив Веніславський.

За його словами, реєстрацію у електронному кабінеті військовозобов’язаного за новим законопроектом залишили як право, а не як обов’язок.

“Ми залишили можливість особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в’їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду. Мова може йти і про студентів, які навчаються за кордоном, і про тих чоловіків, які ще до війни переїхали мешкати за кордон”, – наголосив він.

Веніславський зауважив, що окрім надсилання повісток в електронному кабінеті тим, хто в ньому зареєстрований, залишаються в силі й інші способи їх вручення. Зокрема представники ТЦК вручатимуть повістки військовозобов’язаним у паперовому вигляді, під відеофіксацію або іншими шляхами за умови фіксації того, що людина її отримала.

sviti

Recent Posts

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць Влад Росс також розповів, за яких…

2 години ago

“Війна закінчиться цього дня і дуже швидко”: що зробить Україна з РФ – прогноз

"Війна закінчиться цього дня і дуже швидко": що зробить Україна з РФ - прогноз Астролог…

10 години ago

Чоловіки мають отримати “мітку” у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть…

10 години ago

“Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років”: хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього року?

"Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років": хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього…

12 години ago

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки За законодавством, військовозобов'язані чоловіки за…

14 години ago

“Люта негода пре прямо в ці області України, прогноз приголомшив усіх”: де буде мороз у -7 градусів, гроза, дощ і снігопад?

"Люта негода пре прямо в ці області України, прогноз приголомшив усіх": де буде мороз у…

16 години ago

This website uses cookies.