Categories: Освіта

Студенти на межі: хто знаходиться під загрозою відрахування в українських ВНЗ?

Студенти на межі: хто знаходиться під загрозою відрахування в українських ВНЗ?

ВНЗ в Україні загрожують студентам масовими відрахуваннями вже з кінця вересня. Йдеться про тих громадян, які не приходять на пари. За підсумками вересня вже можна зробити висновок, хто ходить більшість занять. Про планові відрахування розповіли керівники вищих навчальних закладів.

Як інформує “Biz.today.ua”, з 1 вересня більшість студентів почали навчатися онлайн. Як і раніше, за неявку на пари, на студентів чекає покарання. Тих, хто не був присутнім на заняттях протягом перших 10 днів нового семестру, буде виключено наприкінці вересня. Принаймні про це заявили керівництва вишів.

Сергій Гнатюк, декан факультету комп’ютерних наук Національного авіаційного університету, наголосив, що багато студентів перебувають за кордоном на момент початку навчання. До кінця місяця потрібно з’ясувати, чи вони продовжують навчатися дистанційно, чи будуть виключені.

У свою чергу, заступник декана кібернетичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Кашпур заявила, що їхня політика щодо прогульників сувора.

“Якщо студент не з’являється протягом 10 днів, його буде виключено відповідно до розпорядження ректора”, – уточнила Кашпур.

Вдатися до такого методу покарання студентів керівництву вишів порадили до Міносвіти. Як це працюватиме на практиці, дізнаємося вже скоро, адже фактично списки на відрахування вже мають бути готові.

Арт Іра

Recent Posts

Тюремний строк чи штраф – яке покарання загрожує ухилянтам від мобілізації

Тюремний строк чи штраф – яке покарання загрожує ухилянтам від мобілізації Військовозобов’язаному громадянину України, який…

29 хв. ago

Що наблизить Україну до закінчення війни і коли це може статись: астролог дала прогноз

Що наблизить Україну до закінчення війни і коли це може статись: астролог дала прогноз Відомо…

2 години ago

Сильний мороз і грозові дощі: Україну найближчими днями накриє негода

Сильний мороз і грозові дощі: Україну найближчими днями накриє негода Синоптики попереджають про те, що…

5 години ago

Закон про мобілізацію: кому з чоловіків і за яких умов можна буде виїхати за кордон – що зміниться від 18 травня

Закон про мобілізацію: кому з чоловіків і за яких умов можна буде виїхати за кордон…

6 години ago

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Астрологиня Ангеліна Вакуліна поділилася своїми…

14 години ago

“Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди”: де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?

"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де…

16 години ago

This website uses cookies.