Categories: Україна

Україну атакує спека з Сахари: синоптики попередила про рекордну температуру

Україну атакує спека з Сахари: синоптики попередила про рекордну температуру

З 12 червня весь розігрітий шар повітря з Сахари почне рухатися з південного заходу на територію Європи, в тому числі і в Україну.

Погода в Україні до кінця липня буде нестерпно спекотною. Як розповіла синоптик Анжеліка Ганчук, скоро до нашої країни добереться спека з Сахари і можливі нові температурні рекорди.

За словами Ганчук, комфортна температура повітря протримається в більшості регіонів України ще кілька днів, а потім стовпчики термометрів поповзуть вгору.

“До 11 липня в Україні переважатиме досить комфортний температурний режим: приблизно +14 +20 градусів вночі, на півдні – традиційно вище, до +24 градусів, а вдень у нас спостерігатиметься температура +20 +28 градусів. Як правило, холодніше буде на Заході і півночі країни. До +28 градусів буде навіть у центральних областях, південь і схід – до + 34 градусів. На півночі і на заході буде + 20 + 25 градусів”, – сказала синоптик в інтерв’ю для NV.

Спека їх Сахари
Вона зазначає, що вже зараз спостерігається сильно розігрівання території над Сахарою, і на жаль, з 12 числа весь цей розігрітий шар повітря почне рухатися з південного заходу на територію Європи, в тому числі і в Україну.

“Для нас це означатиме нове підвищення температури для всієї України. І можливо навіть це будуть знову якісь рекордні температури, так як значення там будуть дуже високі. І далі, до кінця місяця, ми будемо в такому режимі: більш теплі, спекотні дні будуть змінюватися на короткочасні періоди з опадами, як відбувається зараз”, – попереджає Ганчук.

Вона також додала, що не виключений і інший варіант розвитку подій – спекотна повітряна маса змішається з холодним повітрям, яке зараз над Європою, і страшних рекордів не буде.

Погода на серпень в Україні
Погода в Україні найближчим часом буде неймовірно спекотною. Серпень буде припікати і” радувати ” своєю спекою.

“Температура липня буде на 1-1,5 градуса вище норми, а в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вище. Таке загальне спостереження по всій території країни. Для кожного регіону потрібно дивитися окремо на декаду вперед”, – повідомила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За даними синоптиків, аномально високі температури будуть в середині місяця – стовпчики градусника піднімуться до позначки 37. Це, ймовірно, стане рекордом цього літа.

sviti

Recent Posts

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді В Україну прийде потепління, але…

50 хв. ago

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць Влад Росс також розповів, за яких…

3 години ago

“Війна закінчиться цього дня і дуже швидко”: що зробить Україна з РФ – прогноз

"Війна закінчиться цього дня і дуже швидко": що зробить Україна з РФ - прогноз Астролог…

11 години ago

Чоловіки мають отримати “мітку” у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть…

11 години ago

“Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років”: хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього року?

"Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років": хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього…

13 години ago

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки За законодавством, військовозобов'язані чоловіки за…

15 години ago

This website uses cookies.