Україну накривають дощі: синоптик розповів, як довго протримається мокра погода

Синоптик попередив про хвилю дощів, гроз та шквалистого вітру

Друга десятиденка червня в Україні обіцяє дощову погоду у більшості регіонів країни. Ба більше, в деякі дні варто чекати на грози і шквали вітру.

Про це свідчить прогноз українського синоптика, кандидата географічних наук Ігоря Кібальчича на найближчі десять днів, який він озвучив у коментарі “Телеграфу”.

Упродовж другої декади червня в Україні очікується нестійкий характер погодних умов. На тлі зниженого атмосферного тиску та фронтальних розділів синоптик прогнозує у більшості областей дощі різної інтенсивності. Подекуди опади супроводжуватимуться грозами, а в окремих пунктах можливий град і шквалисте посилення вітру. Температурне тло відчуватиме відчутні коливання, додає Кібальчич, але в середньому залишиться в межах норми до кінця другої декади.

Так, 12 червня у західних, південних та центральних областях спостерігатиметься переважно дощова погода. На решті України опади пройдуть локально, їхня інтенсивність — не суттєва. Температура повітря розподілиться дуже нерівномірно. Наприклад, у західних та північних областях на тлі хмарного неба й північно-східного вітру вдень термометри покажуть не більше +9…+14 °С. Набагато вищі показники спостерігатимуться у центральних, південних і східних областях: тут очікується більше сонця, і температура становитиме від +24 до +29 °С. Крім того, у північних і східних областях, згідно з прогнозом, посилиться вітер, місцями з поривами до 15-20 м/с.

У вівторок та середу, 13-14 червня, на всій території України можливі невеликі, місцями помірні дощі з грозами. Температура повітря при цьому опиниться в межах кліматичної норми. Вітер переважатиме східної чверті.

У четвер-п’ятницю, 15-17 червня, на погодні умови вплине поле зниженого атмосферного тиску. Як пояснює синоптик, через це на більшій частині території країни утримається нестійка погода з короткочасними дощами та грозами. Суттєвіші опади варто очікувати мешканцям західних і південних регіонів, зазначає Кібальчич. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах від +12 до +18 °С, а вдень становитиме +23…+28 °С, на півдні буде тепліше: місцями стовпчики термометрів досягнуть +31 °С.

Як довго протримається в Україні мокра погода? Прогноз синоптика вказує на те, що дощі підуть на спад лише з кінця наступного тижня.

“18-20 червня опадів стане менше, але все одно їх ймовірність збережеться досить високою. Температурне тло суттєво не зміниться”, — підсумував Ігор Кібальчич.

Про те, що найближчі десять діб очікуються дощовими, свідчить карта прогнозу суми опадів (в мм) в Україні з 10 по 20 червня. Синоптик наголошує, що на ній представлена лише загальна тенденція ступеня зволоження, тоді як ймовірність розподілу дощів по території може значно коливатися.

Арт Іра

Recent Posts

Хто не підлягає мобілізації за новим законом: усі категорії та пояснення юриста

Хто не підлягає мобілізації за новим законом: усі категорії та пояснення юриста Низка категорій осіб…

55 хв. ago

Виїзд за кордон з 18 травня: шість категорій військовозобов’язаних повинні мати облікові документи

Виїзд за кордон з 18 травня: шість категорій військовозобов'язаних повинні мати облікові документи З набранням…

9 години ago

Налетять дощі з грозами: синоптик попередила про небезпечну погоду і назвала дати

Налетять дощі з грозами: синоптик попередила про небезпечну погоду і назвала дати Температура повітря зросте,…

11 години ago

Пощастило тим, хто купив долари наперед: що тепер буде з курсом і як здивують обмінники

Пощастило тим, хто купив долари наперед: що тепер буде з курсом і як здивують обмінники…

13 години ago

Не всіх чоловіків з інвалідністю перевірять повторно: МОЗ назвало винятки

Не всіх чоловіків з інвалідністю перевірять повторно: МОЗ назвало винятки Міністерство охорони здоров'я України нагадало…

15 години ago

Чоловіки після 18 травня не зможуть оформити два документи: варто поквапитись

Чоловіки після 18 травня не зможуть оформити два документи: варто поквапитись Новий закон про мобілізацію вже…

17 години ago

This website uses cookies.