“Долар сягне психологічної межі, курс валют приголомшить Україну”: експерти сказали, чи українцям варто бігти в обмінники…

“Долар сягне психологічної межі, курс валют приголомшить Україну”: експерти сказали, чи українцям варто бігти в обмінники

На сьогодні в банках спостерігається здорожчання як долара, так і євро при купівлі. Втім воно незначне. Таке затишшя триває ще зі вчорашнього дня, але в обмінниках ситуація дещо інша.

Курс валют у банках

Як інформує “24”, за даними “Мінфіну”, 25 травня готівковий долар в банках України можна продати в середньому за 37,15 гривні (+5 копійок проти 24 травня), а купити за 37,60 гривні (без змін).

з прискореною динамікою: яким буде курс долара цього тижня

Готівкове євро банки купують за 40,25 гривні (+5 копійок), а продають в середньому за 40,85 гривні (без змін).

Курс в обмінниках України

В обмінниках купують долар США в середньому за 37,27 гривні (+6 копійок), а продають – за 37,52 гривні (+4 копійки), за даними finance.ua.

Євро коливається на рівні: купівля – 40,32 гривні (-10 копійок), а продаж – 40,75 гривні (-2 копійки).

Курс на чорному ринку

На чорному ринку купівля долара в середньому на рівні 37,44 гривні (+4 копійки), а продаж – 37,52 гривні (+4 копійки).

Євро купують по 40,65 гривні (без змін), а продають за 40,80 гривні (без змін).

Невже долар влітку може впасти нижче офіційного

У коментарі керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій зазначив, що у червні ситуація на валютному ринку не відрізнятиметься від травневої. Тобто курс й надалі перебуватиме у діапазоні від 36,5 до 37,5 гривні.

Експерт говорить про ймовірність й того, що готівковий курс не лише зрівняється з офіційним, а й впаде ниже його рівня. Втім вона доволі мінімальна.

Читайте також  На розвиток вільного інтернету в Україні уряд США виділить більше $1 мільйона

“На це може впливати виключно баланс попиту і пропозиції на готівковому валютному ринку. Тобто, якщо буде більше охочих продати долар – наприклад, для того, щоб вкластися в гривневі депозити чи гривневі ОВДП. Така можливість є. Але якщо таке буде, то дуже нетривало”,- додав Паращій

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело