Categories: Війна

Путін може оголосити про завершення “СВО” на 9 травня: Світан пояснив сценарій Кремля

Путін може оголосити про завершення “СВО” на 9 травня: Світан пояснив сценарій Кремля

Армія окупантів видихається і їй треба переходити в глуху оборону, вважає Роман Світан.

На 9 травня російський диктатор Володимир Путін може оголосити про завершення так званої “спеціальної військової операції”, заявив військовий експерт Роман Світан.

Саме з цим може бути пов’язана недавня поява резонансної статті наближеного до Кремля ватажка бандформувань ПВК Вагнера Євгена Пригожина про необхідність завершення “СВО”. Таку думку експерт висловив у коментарі ТСН.

Він не виключив, що стаття Пригожина може бути ініціативою особисто Путіна. При цьому Пригожину могли доручити закинути такий “м’яч” на російську аудиторію.

“Справа в тому, що російська армія видихається. Їй треба зараз переходити в глуху оборону, а завдання “СВО” не виконані – як мінімум, які проголошувалися. Ніде не вийшли на межі жодної області, крім Криму ще в 2014 році. Тепер їм доведеться переходити в глуху оборону, далі рухатися вони просто не зможуть. Тим більше, на носі наш контрнаступ, тому вони намагаються якось як мінімум підготувати громадську думку росіян”,-зазначив співрозмовник.

У той же час він припускає, що Пригожин вирішив дізнатися, як росіяни сприймуть можливу зупинку “СВО”, перехід в глуху оборону або “якісь рухи до мирних переговорів”.

“Після того, як Пригожин перевірить реакцію, подасть це як робочий варіант на 9 травня. Швидше за все, якраз перед 9 травня спробують. А якщо дійсно пройде і росіяни сприймуть позитивно зупинку “СВО”, то на 9 травня Путін може прийняти рішення оголосити про закінчення “СВО” і досягнення якихось цілей”,-додав Світан.

Хто такий Роман Світан
Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

У Головному управлінні розвідки Міноборони раніше заявили, що сили оборони України звільнять окупований Крим.

Згідно з даними розвідників, на півострові істотно змінилися настрої. Після злочин окупантів РФ в ході повномасштабної війни навіть ті, хто був на боці Кремля, змінили свою думку.

Канцлер ФРН Олаф Шольц раніше заявив, що розв’язана Росією проти України війна зайшла в глухий кут. За його словами, Захід не буде чинити тиск на Київ і змушувати Україну йти на компроміс з агресором. Він закликав Путіна вивести війська з України, після чого переговори можуть стати можливими.

Глава української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що в РФ залишилося часу до кінця весни, щоб спробувати досягти хоч якихось військових цілей в Україні. Він також припустив, що “вирішальна битва між РФ і Україною буде Цієї весни і стане останньою до закінчення цієї війни”. Втім, конкретних свідчень на підтвердження своїх слів Буданов не надав.

sviti

Recent Posts

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді В Україну прийде потепління, але…

27 хв. ago

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць Влад Росс також розповів, за яких…

2 години ago

“Війна закінчиться цього дня і дуже швидко”: що зробить Україна з РФ – прогноз

"Війна закінчиться цього дня і дуже швидко": що зробить Україна з РФ - прогноз Астролог…

10 години ago

Чоловіки мають отримати “мітку” у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть…

10 години ago

“Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років”: хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього року?

"Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років": хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього…

12 години ago

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки За законодавством, військовозобов'язані чоловіки за…

14 години ago

This website uses cookies.