Categories: Гроші

“Валюта на порозі стрімкого подорожчання, долар приголомшить усіх в Україні”: експерти зробили тривожний прогноз. Чого очікувати?

“Валюта на порозі стрімкого подорожчання, долар приголомшить усіх в Україні”: експерти зробили тривожний прогноз щодо курсу валют в обмінниках

Курс долара скоро почне зростати. Незважаючи на те, що на сьогоднішній день банківський курс валюти вже наближається до офіційного курсу НБУ, незабаром ситуація зміниться. Експерти назвали основні причини, через які долар припинить падіння.

Як інформує “biz.today.ua”, з початку 2023 року готівкова гривня зміцнилася на 7,5%, внаслідок чого попит на валютні депозити серед населення впав у 10 разів.

За словами начальника аналітичного відділу Sense Bank Олексія Блінова, в результаті зміцнення готівкової гривні попит на валютні “трьохмісячні” депозити в березні знизився в 10 разів – з 200-300 млн доларів у жовтні-лютому до близько 20-30 млн дол. Це сталося через те, що курси валют в обмінниках практично зрівнялися з вартістю безготівкового долара в банках.

Основним чинником зниження курсу долара Блінов назвав продаж іноземної валюти аграріями під час підготовки до посівної кампанії.

Ще один фактор, який вплине на курс – це відновлення довоєнної системи оподаткування пального з 1 липня. Це означає, що вже за місяць очікується ажіотажний імпорт пального в Україну “за старими цінами”. Це частково перенесеться і на додатковий попит у готівковому сегменті.

Таким чином, є всі передумови для того, що вже у травні курс долара в Україні почне зростати.

Курс долара 10 квітня

На початку тижня українські банки встановили готівковий курс долара на рівні 37,2 грн/долар у купівлі та 37,9 грн/долар у продажу. Такий же курс валют був на вихідних. Курс долара в обмінниках 10 квітня подорожчав у купівлі на 1 копійку – до 37,51 грн., а у продажу подешевшав на 2 коп. – до 37,67 грн.

Арт Іра

Recent Posts

Чи може до ТЦК з військовозобов’язаним зайти дружина, мама або адвокат – відповідь юристки

Чи може до ТЦК з військовозобов'язаним зайти дружина, мама або адвокат – відповідь юристки Юристка…

1 годину ago

Це шок! Нардеп пропонує ввести податок на бездітність: зареєстровано законопроєкт

Нардеп пропонує ввести податок на бездітність: зареєстровано законопроєкт Україні пропонують запровадити податок на бездітність. Відповідний…

3 години ago

Європа повертає українців додому: нові “сюрпризи” для біженців

Європа повертає українців додому: нові “сюрпризи” для біженців Деякі країни вже доволі давно готові платити…

5 години ago

У Раді пояснили особливості економічного бронювання

У Раді пояснили особливості економічного бронювання У Верховній Раді планують зареєструвати законопроєкт про економічне бронювання.…

7 години ago

Мобілізація в Україні: чи випускатимуть непридатних українців за кордон за новим законом

Мобілізація в Україні: чи випускатимуть непридатних українців за кордон за новим законом При цьому зазначається,…

9 години ago

“Шалена гроза пре в ці області прямо зараз, лютий град накриє цей регіон”: де буде дощ, негода і жахливий вітер до 20 м/с

"Шалена гроза пре в ці області прямо зараз, лютий град накриє цей регіон": де буде…

11 години ago

This website uses cookies.