Почалося від сьогодні: Шкарлет повідомив важливу новину для всіх випускників

Почалося від сьогодні: Шкарлет повідомив важливу новину для всіх випускників

Що сталося?

Шкарлет опублікував важливу інформацію для випускників шкіл
Цього року, як і минулого, випускники 11 класів складатимуть не зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), а національний мультипредметний тест (НМТ). Він складається із кількох предметів. У Telegram-каналі міністра освіти України Сергія Шкарлета опубліковано важливу інформацію.

Наразі випускники, які планують далі продовжувати навчатися та здобути вищу освіту, готуються до здачі НМТ.

Щоб вони могли оцінити свої знання і зрозуміти, як проходить цей досить новий метод тестування, їм доступні демонстраційні варіанти завдань.

До цього Міносвіти вже повідомляло, що можна пройти тест з української мови та математики, а відтепер ще й доступний тест з історії України.

Потенційні учасники мають можливість скласти тест в онлайн оточенні Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за цим посиланням.

Міністр освіти поділився, що тест складається із 30 завдань, на їх виконання відводиться 60 хвилин. Також тест можна завантажити у вигляді файлу, а не проходити його на веб-сайті.

Шкарлет поділився, що не пізніше травня будуть опубліковані демонстраційні тести з інших предметів. У 2023 році НМТ складається із трьох блоків. Два предмети обов’язкові – українська мова та математика, а третій предмет можна вибрати.

Це може бути історія України, іноземна мова (англійська, французька, німецька, іспанська), біологія, фізика або хімія.

Від того, які бали набере випускник, залежатиме подальше вступ до ВНЗ. Основна сесія запланована на червень, а додаткова має відбутися у червні-липні.

Складатимуть тести випускники у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях навчальних закладів. Також такі кабінети будуть створені і за кордоном, щоб і там українці, які виїхали через війну з України, могли пройти НМТ.

Читайте також  Жах та знущання над дітьми: мережа вибухнула гнівом через проблеми з пробним ЗНО в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело