“Шалений снігопад несеться в Україну з лютою силою, мороз накриє ці області прямо завтра”: синоптики про похолодання

“Шалений снігопад несеться в Україну з лютою силою, мороз накриє ці області прямо завтра”: синоптики про похолодання

Синоптики попереджають, що, попри загалом теплу погоду, деяким областям України вже завтра доведеться зіткнутися із опадами і похолоданням. Експерти радять українцям не нехтувати прогнозами і дотримуватися правил безпечної поведінки.

Як інформує “Інтерфакс-Україна”, 19 січня, у західних та Житомирській областях очікується помірний дощ, місцями з мокрим снігом, у Карпатському регіоні опади, вночі у східних та Сумській областях невеликий дощ та мокрий сніг; на решті території без істотних опадів.

Вітер південний, у західних областях із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у північно-східних, більшості центральних та південних областей пориви 15-20 м/с.

Температура у західних та східних областях вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 3-8° тепла; на решті території вночі 2-7° тепла, вдень 6-11°, на півдні країни 12-17°.

У Києві у четвер без істотних опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 3-5° тепла, вдень 8-10°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, у Києві 19 січня найвища температура вдень (9,8°) була у 2007 році, найнижча вночі (-23,0°) у 1942 році.

У п’ятницю, 20 січня, у західних областях хмарно, очікується дощ та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця, у Карпатському регіоні сильний сніг, температура вночі та вдень від 3° до 2° морозу, на Закарпатті 1-6° тепла.

На решті території України хмарно із проясненнями, без опадів, лише у Житомирській та Вінницькій областях невеликий дощ.

Вітер південний, південно-східний (у західних областях із переходом на північно-західний), 7-12 м/с, у східній частині пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°, у південних областях 10-15°, у Криму до 18°; у східних областях уночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

Читайте також  “50 грн. за долар, якщо…”: Економіст дав приголомшливий прогноз

У Києві у п’ятницю без опадів. Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-6°, вдень 7-9° тепла.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело