Categories: Війна

Росія планує вдарити по Україні на свята

Росія планує вдарити по Україні на свята

Спостерігається активність ворога у Чорному морі, підготовка стратегічної і тактичної авіації, також існує імовірність завдання не масованого ракетного удару, а комбіновано – з використанням дронів-камікадзе.

Керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила ознаки, що свідчать про наміри росіян завдати масованої атаки по Україні саме у святкові дні. Про це вона повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

“По-перше, вони дійсно намагаються позбавити нас світла і світлих свят – це зрозуміло, це їхня така терористична тактика. По-друге, ми спостерігаємо їхню певну активність. Вони тривалий час не виводили ракетоносії в Чорне море на бойове чергування, наразі там перебуває три ракетоносії, два з яких підводні. Нагадаю, що це ускладнює певним чином виявлення самого пуску ракет, але все ж таки не робить неможливими для нашого влучання протиповітряної оборони, тому ми напоготові і будемо реагувати”, – акцентувала Гуменюк.

Вона додала, що українські військові також фіксують підготовку ворожої стратегічної і тактичної авіації до масованого ракетного удару.

“Але все ж таки пам’ятаймо, що тактика ворога може змінюватися, не обов’язково це буде масована ракетна атака або може бути комбінована. Нагадаймо, що вони (росіяни – УНІАН) нещодавно отримали партію дронів і вже почали їх використовувати”, – зазначила Гуменюк.

На уточнювальне запитання, як часто зараз окупанти запускають дрони-камікадзе на південь чи приберігають їх саме для масованих атак, вона відповіла, що росіяни змінили підходи до використання БпЛА.

“Саме те, що вони не використовують їх так часто, як безпілотники з попередньої партії, як ми спостерігали, говорить про певну зміну тактики їх дій. Вони намагаються використовувати їх для виявлення протиповітряної оборони – перша хвиля саме на це спрямована, а потім вже йде наступна – ударна хвиля. Це ми вирахували за їх попередніми нападами на наші системи ППО і енергетичну систему”,- пояснила Гуменюк.

Керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня зазначила, що українці мають бути готовими до можливої масованої чи поодинокої ракетної атаки, але не панікувати.

Іранські “Шахеди” у війні РФ проти України
Як відомо, Іран поставляє Росії військові безпілотники, які загарбники використовують для атак по Україні.

За даними української розвідки, перша партія безпілотників, куплених Росією в Ірані, налічувала близько 400 апаратів, друга – близько 250.

Більшість “мопедів” збиваються ще до того, як вони досягають своїх цілей. Так, за останнім даними ЗСУ, вже збито третину другої партії “Шахедів”.

sviti

Recent Posts

Чи можна відмовитися від отримання повістки: пояснює адвокат

Чи можна відмовитися від отримання повістки: пояснює адвокат Процес вручення повістки завжди фіксується на камеру,…

1 годину ago

В Україні потепліє, але не без “сюрпризів”: прогноз погоди на тиждень

В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень В період з 20…

3 години ago

​Хто і де може вручати повістки за новим законом про мобілізацію: зміни після 18 травня

​Хто і де може вручати повістки за новим законом про мобілізацію: зміни після 18 травня…

5 години ago

Закон про мобілізацію: юрист розповів, чи можуть працівники ТЦК застосовувати силу

Закон про мобілізацію: юрист розповів, чи можуть працівники ТЦК застосовувати силу До їх повноважень належать…

13 години ago

Буде спека +30 градусів: у яких областях скоро вдарять літні температури

Буде спека +30 градусів: у яких областях скоро вдарять літні температури У низку областей прийде…

15 години ago

Як оновити свої дані у ЦНАПі без відвідування ТЦК: покрокова інструкція

Як оновити свої дані у ЦНАПі без відвідування ТЦК: покрокова інструкція З набуттям чинності нового закону про…

17 години ago

This website uses cookies.