Вперше в історії: Європа похвалила Зеленського і готова вдарити по Путіну. Подробиці

Вперше в історії: Європа похвалила Зеленського і готова вдарити по Путіну. Подробиці

З потужною заявою виступили британський прем’єр Борис Джонсон і його Канадський колега Джастін Трюдо.

У ці дні в Баварії проходить найважливіший саміт лідерів Великої сімки. Які, до слова, не упустили можливості пожартувати над роздягненим Путіним на тлі коня. Ініціатором жарту виступив Британський прем’єр Борис Джонсон.

Відзначимо, що крім жартів на саміті G7 обговорювалися досить серйозні речі в плані підтримки України.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і його Канадський колега Джастін Трюдо звернулися до українського народу на саміті G7. Політики висловили своє захоплення боротьбою українців і розповіли про нові заходи щодо підтримки України в цій війні, повідомляє Апостроф.

“Ми знаходимося на зустрічі G7 в Німеччині. Але є один світовий лідер, який, на жаль, не може бути тут. Це наш друг і колега Володимир Зеленський. Президент України, провідний свій народ у його героїчній боротьбі проти неспровокованої агресії Володимира Путіна”, – заявив Джонсон.

Глава канадського уряду Джастін Трюдо підтримав Дждонсона, зазначивши, що Зеленський веде український народ до перемоги над путінськими загарбниками.

“Зеленський стоїть не просто за українців, в той час як вони героїчно борються за власну землю. Вони стоять за об’єднуючі нас принципи і цінності, такі як демократія, верховенство права, суверенітет і територіальна цілісність. Принципи, важливі для кожного в світі”, – додав Трюдо.

Політики розповіли про нові заходи, спрямовані на підтримку боротьби українського народу проти російської агресії.

“Тому тут, на зустрічі G7, ми демонструємо велику підтримку Україні і виділяємо ще 500 млн фунтів стерлінгів гарантій позик. Переконуємося, що разом ми накладемо санкції на ще більшу кількість олігархів, пов’язаних з Володимиром Путіним. Також ми вводимо обмеження на експорт російського золота вартістю 13,5 млрд фунтів стерлінгів”, – пояснив Джонсон.

Читайте також  Євросоюз продовжить відтермінування Brexit до 2020 року, – ЗМІ

“Ми посилюємо санкції, ми посилюємо фінансову підтримку, а також економічну і військову підтримку. Українці продовжують боротися за захист наших цінностей і захищати свою країну”, – зазначив Трюдо.

Прем’єр-міністр Великої Британії запевнив, що світ і надалі підтримуватиме Україну.

“Наш меседж до Володимира Зеленського і народу України, що ми захоплюємося вашою боротьбою. Ми віримо, що вона повністю законна і необхідна для нашого світу. Ми підтримуємо вас і будемо дотримуватися цього курсу. Слава Україні”, – підкреслив британський політик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело