Categories: Події

Так рано, так гірко… Не стало студентського мера, активіста і політика Назара Лиса

Йому було лише 27. 7 листопада Назар потрапив в ДТП і сильно травмував голову. З коми так і не вийшов.


– Він дуже багато встигав, ніби спішив жити. Був рішучим, товариським, перспективним і надійним. Але життя безжальне…
– Панахида за Назаром відбудеться сьогодні, 21 грудня, о 20:00 в Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій (великий зал). Похорон завтра, 22 грудня, о 12:00.
Відійшов у вічність відомий тернополянин, громадський діяч, політик, колишній очільник ФК «Тернопіль», студентський мер Тернополя у 2016 році Назар Лис.

Його життя закінчилось в реанімації Університетської лікарні, де останній місяць медики боролись за життя 27-річного чоловіка. Ще минулого тижня з’явилась надія, що Назар одужає, він почав відкривати очі, реагувати. Але, на жаль, серце тернопільського активіста зупинилось 21 грудня.

Висловлюємо щирі співчуття з приводу передчасної смерті нашого студреспубліканця і мера студентської республіки 2016 р. Назара Лиса, — написав на власній сторінці у Фейсбук Володимир Заверуха. — Співчуття рідним та близьким. Нехай з Богом спочиває.

Пішов услід за батьком…
Близькі до останнього вірили, що Назар подолає всі труднощі і житиме. Адже чоловік мав таку енергію, що, здавалось, йому все під силу. Близький друг Назара Олег Грушицький каже, що товариш переніс кілька операцій, а минулого тижня навіть відкривав очі та почав реагувати. Надія росла, що все буде добре. Проте, на жаль…

Молодий і перспективний, активіст, громадський діяч і політик. У нього було все попереду. Назар одружився за кілька тижнів до аварії і мав грандіозні плани на життя. Бачив себе у політиці та брав активну участь у житті Тернополя і рідного Баворова, звідки родом його мама. Кілька місяців тому не стало Назарового батька. Зараз за ним услід пішов і син.

— Ми з ним не були близькими друзями, але товаришем він був надійним, — поділився громадсько-політичний діяч Олег Вітвіцький. — Ми з ним познайомились під час останньої виборчої кампанії до місцевих рад. Ми проводили чимало спільних заходів. Можу сказати, що Назар був рішучим, дуже товариським, системним хлопцем. І дуже-дуже світлим…

З ним приємно мати справу і водночас він був надійним, як скеля.

— Дуже боляче, дуже прикро і дуже рано — за такими як він наше майбутнє, — кажуть ті, хто знав Назара. — Він спочатку займався громадською діяльністю, потім політичною. І перспективи відкривались неабиякі. Але життя безжальне…

Колектив обласної дитячої лікарні висловив щирі співчуття матері Назара Галині Лис, старшій медсестрі відділення анестезіології. Колеги глибоко сумують разом з пані Галиною і всією родиною та щиро поділяють біль втрати.

Одружився за кілька тижнів до ДТП
Того фатального дня Назар Лис їхав з Тернополя у село до родичів. На об’їзній не впорався з керуванням, авто занесло, а водій від удару вилетів і сильно травмувався. Його доправили до лікарні. Кілька операцій, реанімація… Колеги здавали кров, допомагали чим могли. Але, на жаль, врятувати Назара не змогли.

— Вони з Іриною одружились тижнів за три до аварії, — розповів близький друг Олег Грушицький. — Місяців чотири тому Назар поховав батька. Жахлива втрата, і я знаю, як йому було тяжко. Ми з ним дружимо з університету – він тоді навчався в педагогічному, я в технічному. Це була людина-енергія! Скільки роботи для молоді, купа проектів, разом відпочивали, мали свою громадську організацію, потім разом пішли в політику. Назар ще й був помічником депутата. Готував дуже багато проектів на громадський бюджет. І мав грандіозні плани на життя…

Він сильний характером, товариський, принциповий, любив життя і людей. Він завжди був душею компанії, де не з’являвся б. Дуже багато працював, але й багато встигав. Ніби спішив жити, каже близький друг.

— Свого часу Назар був був директором ФК «Тернопіль», студентським мером, працював в тернопільській районній раді, займався виїзною торгівлею, був помічником депутата і кілька разів сам балотувався, — дуже багато встигав, — пригадує Олег Грушицький. — Мав великі амбіції і бачив себе на керівних посадах. Планував, як воно далі буде. У нього чимало знайомих серед діючих і колишніх депутатів, підприємців. Люди його поважали і підтримували.

На жаль, всі плани активного і перспективного Назара перекреслила аварія, яка сталась 7 листопада на автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, неподалік села Мишковичі. За попередньою інформацією, водій автомобіля Mitsubishi не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, а після цього авто перекинулося.

Редакція щиро співчуває матері Галині, дружині Ірині, родині, друзям, колегам та усім, хто втратив близьку людину. Царство небесне і вічна пам’ять Назару…

Арт Іра

Recent Posts

“З 1 червня українці зіткнуться з новим викликом через електроенергію”: у Верховній Раді сказали про зростання тарифу

"З 1 червня українці зіткнуться з новим викликом через електроенергію": у Верховній Раді сказали про…

30 хв. ago

Чоловікам за кордоном надаватимуть консульські послуги по-новому: що змінилося

Чоловікам за кордоном надаватимуть консульські послуги по-новому: що змінилося Паперові документи, такі як посвідчення про…

2 години ago

“Жахлива гроза несеться у ці області, ніхто не думав про такий шалений дощ”: де буде мороз у -10 градусів, злива і снігопад?

"Жахлива гроза несеться у ці області, ніхто не думав про такий шалений дощ": де буде…

4 години ago

Повісток на роботі стане більше, а ТЦК зникнуть з вулиць? Що зміниться з 18 травня

Повісток на роботі стане більше, а ТЦК зникнуть з вулиць? Що зміниться з 18 травня…

6 години ago

“Курс валют різко змінився, долар привернув увагу всіх в Україні”: якою буде ситуація в обмінниках в понеділок?

"Курс валют різко змінився, долар привернув увагу всіх в Україні": якою буде ситуація в обмінниках…

8 години ago

Під особливим наглядом ВЛК: українців з “білим квитком” попередили про зміни

Під особливим наглядом ВЛК: українців з "білим квитком" попередили про зміни Чоловіки, які є непридатні…

10 години ago

This website uses cookies.