Categories: Трагедії

Мріяв повернутися додому та одружитися: що відомо про захисника України, який загинув від кулі снайпера

На Донбасі від кулі проросійського снайпера загинув ще один український військовий – 30-річний житель Луганської області Станіслав Запорожець, старший солдат 74-го окремого розвідувального батальйону. До закінчення контракту у військового залишалося приблизно три місяці. Він планував повернутися додому та створити свою сім’ю, але не встиг.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Вирушив захищати рідний край
Станіслав приїхав у зону ООС у 2018 році. Житель Лисичанська вирішив вирушити на фронт, бо з 2014 року спостерігав, що відбувалося в його рідній області. А ще чоловік хотів перевірити себе – чи зможе він захищати батьківщину, як інші бійці.

“Прийшов служити, щоб захищати своїх рідних та близьких. Він тоді був зовсім молодий, але одразу показав себе з гарного боку”, – згадує його товариш по службі Володимир (ім’я змінено).

“Людина вона була простою, з почуттям гумору. Але з самого початку у нас дружба з ним не клеїлася. Насамперед спрацьовував той факт, що він із Луганської області. Я воюю з 2014 року і на моїй пам’яті перебіжчиків чи дезертирів було багато. Тож спочатку довіри між нами не було. Але доводилося разом виконувати деякі завдання і за дуже короткий час і в мене, і в інших хлопців довіра до нього з’явилася. Та і його почуття гумору часто допомагало розрядити ситуацію”, – згадує ще один товариш по службі Сергій.

Був добрим і чуйним, мріяв про власну сім’ю
Друзі розповідають, що у Станіслава вдома залишилися мама та молодший брат. “У нас мало хто розповідає про особисте. Часу немає, та й якось не заведено розпитувати. Знаю тільки, що він допомагав рідним із ремонтом, вони вікна в будинку міняли. Він дбав про них”, – каже ще один його друг Валерій (ім’я також змінено).

У Запорожця було два позивні. Перший – “Румун” – йому дав комбат, коли хлопець тільки-но прийшов на службу. А другий вже дали товариші – “ЗЕП”.

“Це такий армійський гумор. “ЗЕП” – так раніше називали автомобілі ЗАЗівського автомобільного заводу, “запорожці”, – сміється Сергій.

Станіслав був старанним військовослужбовцем. Друзі згадують його як чуйну і добру людину, яка ніколи ні з ким не конфліктувала і була врівноваженою.

“Пам’ятаю, я колись подарував йому електробритву, він зрадів, як дитина. Він був дуже добрим”, – розповідає Валерій.

Вільний час Запорожець приділяв спорту, любив займатися з гантелями та на турніку.

У бійця контракт закінчувався вже в березні. “Він уже не збирався укладати новий, хотів повернутися додому, говорив, що настав час про свою сім’ю подумати. Я не знаю, чи була в нього дівчина, ми про особисте зазвичай не говоримо. Але він серйозно думав про майбутню родину”, – говорить Сергій.

Проте одружитися Станіслав так і не встиг. Він загинув під час чергування. Ворожий снайпер убив військовослужбовця, коли він за допомогою тепловізора стежив за позиціями окупантів. Поранення було несумісним із життям.

Арт Іра

Recent Posts

“Українцям масово обмежили нарахування пенсій”: що відбувається і як поновити виплати?

"Українцям масово обмежили нарахування пенсій": що відбувається і як поновити виплати? Тисячі українців, які не…

11 хв. ago

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Суд з'ясував, чи були докази її вини…

2 години ago

“Ліки стрімко подорожчають”: уряд збирається заборонити онлайн-бронювання препаратів зі знижками

"Ліки стрімко подорожчають": уряд збирається заборонити онлайн-бронювання препаратів зі знижками Кабмін хоче заборонити бронювати ліки…

4 години ago

“Масштабний дощ суне в ці області, українці приголомшені лютою негодою”: де буде гроза, мороз у -8 градусів і снігопад?

"Масштабний дощ суне в ці області, українці приголомшені лютою негодою": де буде гроза, мороз у…

4 години ago

Закон про мобілізацію уточнить обов’язки для бізнесу – чи будуть повістки на роботі

Закон про мобілізацію уточнить обов’язки для бізнесу – чи будуть повістки на роботі Закріплюється поняття…

6 години ago

Настав час нервувати і тим, у кого бронь: у Міноборони зробили раптову заяву

Настав час нервувати і тим, у кого бронь: у Міноборони зробили раптову заяву Явки у…

14 години ago

This website uses cookies.