ЄС відкриється для всіх вакцинованих, але тести більше не допоможуть: правила змінюються з 1 березня

ЄС відкриється для всіх вакцинованих, але тести більше не допоможуть: правила змінюються з 1 березня

Європейський союз збирається ввести нові правила з 1 березня 2022 року

У країни Європейського Союзу тепер пускатимуть тільки вакцинованих громадян з будь-яких третіх країн.

Про це заявила єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоханссон на брифінгу в Брюсселі. ПЛР-тести, з першого березня 2022 року, прийматися не будуть. Вона зазначила, що для подорожей будуть нові правила.

“Зараз у нас є список країн, з яких дозволені несуттєві поїздки, тобто для подорожей він налічує 20 країн. Але тепер ми перейдемо від принципу списку країн до індивідуального підходу”, – додала Іла Йоханссон.
За її даними, з 1 березня всім вакцинованим людям, незалежно від країни, буде дозволено в’їзд до країн Євросоюзу. Якщо вакцина визнана в ЄС, людина нею вакцинована зможе в будь-який момент приїхати.

При цьому, повідомляється, що людей, вакцинованих препаратами, схваленими ВООЗ, але не Європейським регулятором – теж будуть впускати, але при здачі ПЛР-тесту до або після приїзду в країну.

“Люди, які мають сертифікат, що підтверджує одужання після хвороби, також можуть приїхати, здавши ПЛР-тест. Діти до 18 років можуть приїжджати з тестом”, – сказала єврокомісар.

За новими даними, з 10 січня 2021 року, сертифікат про вакцинацію третіх країн буде визнаний, якщо пройшло не більше дев’яти місяців з моменту отримання другої дози.

Читайте також  В Україні хочуть посилити правила розмитнення авто

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело