Categories: Політика

Нарощування військ біля кордону України є частиною стратегії РФ проти Європи – Кулеба. Відео

Дії Російської Федерації, яка проводить чергове військове нарощування вздовж кордонів України, є частиною загальної стратегії Росії з дестабілізації Європи.
Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Брюсселі за підсумками дискусії під час ділового сніданку з міністрами закордонних справ країн-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Однією з головних цілей візиту є поінформувати наших друзів і партнерів про безпеку вздовж кордону між Росією та Україною, включаючи непідконтрольні регіони, на окупованих територіях – у Криму і на Донбасі. Моє головне послання до міністрів було дуже простим: ми не маємо бачити російське військове нарощування та агресивні наміри стосовно України ізольовано від інших елементів російської стратегії в Європі: штучно створеної міграційної кризи на кордонах з Польщею і Литвою, використання газу як зброї проти ЄС, дуже концентровані кампанії дезінформації в країнах ЄС з метою посіяти розбрат між ними та між урядами та суспільствами у кожній з них», – зауважив глава української дипломатії.

За його словами, європейські міністри висловили повну підтримку та солідарність з Україною. Українська сторона, зі свого боку, представила бачення кроків, які ЄС міг би здійснити для надання Україні практичної допомоги в цій ситуації.

«Найкраще послання, яке ви (європейці – ред.) можете надіслати Росії – це дії. Навіть якщо ви почнете готувати нові обмежувальні заходи проти Росії, це буде для неї сигналом: якщо вони вирішать просуватися вперед, ви будете готові негайно прийняти рішення, які зроблять ціну російської агресії неприйнятною… Росія сподівається, що Європа не буде здатною перейти від слів до справ. Я думаю, що в найкращих інтересах ЄС довести, що Росія помиляється», – наголосив міністр закордонних справ України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює робочий візит до Брюсселя. У програмі поїздки – зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС, керівництвом НАТО. Український урядовець візьме також участь у зустрічі євроінституцій з міністрами закордонних справ Східного партнерства в межах підготовки до саміту, що відбудеться у грудні.

Yrij

Recent Posts

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують Статус давали…

4 години ago

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують В Україні із 17…

6 години ago

Не 2024-ий: переможець “Битви екстрасенсів” назвав рік закінчення війни

Не 2024-ий: переможець "Битви екстрасенсів" назвав рік закінчення війни Український екстрасенс і ясновидець Валерій Шатилович…

8 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

"Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики": де буде мороз у -10…

10 години ago

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію Кому не треба йти…

12 години ago

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі…

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі... Пoляки…

14 години ago

This website uses cookies.