Оля Полякова: «Боятися кокошника – це параноя. Від нього загрози не більше, ніж від горнятка «американо» чи від німецької сосиски»

Відома Суперблондинка — про спробу зірвати концерт у Рівному, квоти на українську пісню і тур Україною «Я люблю вас».

Нещодавно у Рівному активісти намагалися зірвати концерт Олі Полякової. Перед виступом співачка зустрілася з протестувальниками, які зібралися перед будівлею і вимагали скасувати концерт. Однак протягом 15-хвилинної зустрічі вони так і не пояснили підстав своїх вимог та залишили зустріч, після чого і надійшло анонімне повідомлення про мінування. Щоб переконатися, чи справді Оля Полякова виступала в анексованому Криму і у так званій ДНР, у чому її звинувачували рівненські активісти, журналіст “ВЗ” вирішила поспілкуватися зі співачкою.

— Кілька днів тому вам намагалися зірвати концерт у Рівному. Як розцінюєте позицію активістів?

— Розцінюю їхні вимоги як надумані і побудовані на відвертій брехні одного з представників, а дії вважаю серйозним кримінальним злочином. Бо як інакше це можна назвати! Їхня позиція — заборонити концерт Полякової, яка начебто виступала в окупованому Криму і так званій ДНР. Щоб говорити такі речі, треба спочатку перевірити, наскільки ця інформація є правдивою, а вже потім везіть на площу 50 молодиків у масках і будьте готові до того, що не всім сподобається ваша брехня і погрози! Так і сталося. Коли я вийшла до них і спростувала ці звинувачення, озвучила свою позицію і почала вимагати, щоб вибачилися за наклепи і впустили людей до зали, знаєте, що вони зробили у відповідь? Хтось з них анонімно зателефонував про замінування Будинку культури, у якому було заплановано проведення концерту! Це ж очевидний злочин і в українському законодавстві трактується як тероризм! Загалом, поліція зі саперами та кінологами перевірили залу, звісно, там нічого не знайшли, і концерт відбувся. Ніхто з тисячі глядачів не пішов і не здав свого квитка. Ось це позиція! А робити наклепи, розвішувати містом фальшиві афіші, погрожувати людям — це хуліганство і злочин! І я рада, що більшість активістів, коли дізналися про мене, про мою громадянську позицію, можливо, навіть вперше, підтримали дії поліції і не перешкоджали людям, а потім мені писали у соцмережах, що їм незручно за те, що так сталося, мовляв, їх неправильно поінформували…

— Рівненські активісти дорікають вам, що виступали на окупованих територіях, а також в анексованому Криму і навіть у Росії.

— Все, у чому вони мене звинуватили, легко перевірити і переконатися у тому, що ці звинувачення — брехня! Вони могли би дізнатися про мою громадянську позицію, про Росію, про війну, про виступи там. Але для цього потрібно було лише одне — бажання. Мета цієї акції була у тому, щоб накрутити і без того втомлену від політики громадськість і зробити собі на цьому піар. Чому минулого року під час моїх гастролей у Рівному вони не зробили жодної заяви і не застосували жодних дій? Можливо, через те, що скоро вибори і треба їм було щось таке придумати і вибрати для цього когось популярного? Сумно від цього. Якщо влада не може захистити права своїх громадян від свавілля “активістів”, а потім і “замінування”, то що вже казати про людей. Бо якщо цього разу це лише уявне замінування, і ніхто нікого за це не покарав, то наступного разу замінування міста стане правилом, а ще за якийсь час замінування може стати реальним.

– Ці люди у Рівному закинули вам фразу, що ви будете танцювати на крові. Однак, наскільки мені відомо, ви багато чого придбали для наших хлопців у зоні АТО, підтримуєте їх і допомагаєте.

— Коли їм нема чим мені дорікнути, було сказано і таке. Ці вислови ж із нашого комсомольського минулого. Коли за браком фактів треба було тицьнути опонента носом у червоне, присоромити пафосом. Я не зобов’язана звітувати ні перед ким. Пересувну станцію технічної допомоги моя родина передала армії ще у 2014 році, і цю інформацію я не афішувала. Однак, за бажання, вони могли її знайти. Але не хотіли шукати. Простіше клюнути на брехливі звинувачення і прийти на площу у масці. Звідки їм було знати, скільки хлопців з АТО побували на моїх концертах у Сіверськодонецьку, Краматорську чи Маріуполі? Для цього ж треба відкрити Інтернет, поцікавитися і дізнатися, що їх було кілька сотень!

— Як вам вдалося повернути публіку у зал?

— Коли стало зрозуміло, що причин для блокування нема, що зал насправді ніхто не заміновував, а дзвінок про замінування — більш ніж явний мотив для затримання, “азарт” активістів охолов. Люди спокійно зайшли до Будинку культури. Вдячна поліції міста Рівного. Хоча й не відразу, але все ж таки виявили свій професіоналізм. Шкода, що ніхто з представників міської влади за три години цієї серйозної НП так і не приїхав до Будинку культури.

— Після прийняття закону про квоти, згідно з яким кожна четверта пісня у радіоефірі має звучати українською мовою, ваш репертуар і далі складається в основному з пісень російською мовою. Тобто ваші пісні у «зоні ризику». Чи не час почати співати українською?

— Я завжди казала, що пісня, насамперед, має бути хорошою. Для хорошої пісні і в такому ж хорошому виконанні вистачить місця в ефірі за будь-яких квот, обмежень, законів… Цей закон має дати більше можливостей для української пісні, для сучасної україномовної музики загалом. А успіх кожного не залежить від законів. Він залежить лише від таланту.

— Свого часу Софія Ротару здобула шалену популярність саме завдяки українській пісні…

— Це було у “свій час”. Зараз інший час і треба шукати інші засоби просування своєї творчості. Українська пісня має і може дати визнання, славу, успіх і гроші українському артистові у 40-мільйонній країні Україна. Однак, якщо рівень життя у 40-мільйонній країні не виросте, то талановиті музиканти шукатимуть свою аудиторію всюди, де зможуть заробити на життя і творчість, і будуть співати тією мовою, якою їх будуть розуміти і платити гроші! Польською, англійською, російською… Якщо українська держава може зробити своїх громадян успішнішими, багатшими, то комерційний успіх матимуть і українські артисти, які співатимуть українською мовою.

— Ваша візитівка – кокошник, яких на сьогодні маєте 50 штук. Чому Суперблондинка вирішила створити собі саме такий образ?

— Це — казковий образ, і на сьогодні це вже навіть не кокошник, а якийсь обов’язково великий і креативний, складний і веселий головний убір. Іноді це динозаври, іноді — птахи у клітці, іноді вінок, а у кліпі Бадоєва на пісню “О боже, как больно” — це шалений набір з банок, пакетів, фольги і шнурівок.

– Знаю, що маєте у своєму концертному гардеробі такий кокошник, що важить понад 15 кілограмів. Але ж з такою вагою важко витанцьовувати.

— Після того, як у мене зсунулися хребці у шийному відділі, я вирішила звільнити себе від роботи у суперважких уборах. Цей головний убір я використовую лише на фотосесіях і окремих номерах шоу.

— Кокошник не український головний убір, а символ російського традиційного костюма. Не маєте бажання змінити імідж?

— Для чого? Лише тому, що він російський?! Це дурня якась. Він такий російський, як індонезійський. В Індонезії всі жінки досі виходять заміж у величезних кокошниках. Покажіть мені росіянок, які на своєму весіллі у кокошниках? Ото ж бо й воно — ви їх не знайдете, а в Індонезії усі дівчата у ньому. Тому це індонезійська штука (сміється. — Г.Я.). Та й не розумію, чого треба боятися кокошника? Це якась параноя. Від нього загрози не більше, ніж від горнятка “американо” чи німецької сосиски.

— У рамках вашого туру відбудеться концерт і у Львові. Після останніх подій, що мали місце у Рівному, чи не боїтеся, що львівські активісти можуть вам зірвати концерт?

— Мій тур “Я люблю вас” побував уже в 35 містах України. Всюди — аншлаги, тисячі дітей на моїх концертах. Люди хочуть відволітися від проблем, хочуть свята. У багатьох містах на наших шоу — багато хлопців із зони АТО, поранені на реабілітації, ветерани. А попереду ще 27 міст і 32 шоу, тому що у багатьох містах у нас по два концерти. А ситуація у Рівному, сподіваюся, лише неприємна “несподіванка”.

Оля Полякова народилася 17 січня 1984 року у Вінниці. Батько – дипломат, посол Радянського Союзу на Кубі, мама – лікар-педіатр. У дворічному віці переїхала на Кубу разом з батьками. Закінчила музичну школу по класу фортепіано, музичне училище ім. Леонтовича по класу хорового диригування (диплом з відзнакою), а також Київський національний університет культури та мистецтв по класу естрадного вокалу. Закінчила консерваторію ім. П. І. Чайковського, має диплом оперної співачки. Діапазон голосу Олі Полякової – 4 октави. Заміжня, чоловік — бізнесмен Вадим. Має двох доньок: Машу (2005 р.н.), Алісу (2011).

Кріс

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

47 хв. ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

5 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

13 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

13 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

17 години ago

This website uses cookies.