Дочку полтавського бізнесмена викрали і вимагали викуп у пів мільйона $ біткоїнами, — СБУ

У впливового полтавського бізнесмена і депутата облради викрали малолітню дочку та вимагали 470 тисяч доларів за її звільнення. Погрожували фізичним насильством та смертю його дитини.

Днями зловмисники викрали дочку впливового полтавського бізнесмена та, погрожуючи смертю дитини, вимагали викуп у майже пів мільйона доларів. Гроші наказали переказати на електронний гаманець біткоїнами.

Спілкувалися викрадачі з батьками дівчини винятково через телеграм-канал або приховану інтернет-мережу «Даркнет». Та попри це СБУ вдалося затримати зловмисників «на гарячому».

Організатор викрадення — засуджений, який перебуває у Київському слідчому ізоляторі (він очікує вироку суду за вчинення умисного вбивства). Злочинець знайшов виконавця через інтернет і запропонував спільнику 100 тис. доларів США за викрадення дівчини, повідомляє СБУ. Попри перебування у СІЗО, зловмисник розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена та депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тис. доларів США. Загальний викуп за дочку депутата становив 470 тис. доларів США.

Обом повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Довідково:
За інформацією з власних джерел видання «Полтавщина», впливовий підприємець — Василь Кириченко, депутат Полтавської облради від партії «Довіра», карлівський підприємець, керівник ТОВ «Світоч». Викрадена дівчина — його 19-річна донька від другого шлюбу.
Дівчина навчається у Києві. Також пишуть, що вона веде небідне життя у столиці, як для дівчини з Карлівки. Цим могла привернути увагу.

Читайте також  Вигадав “гру”: В Україні росіянин рік розбещував 7-річну дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело