Термін дії COVID-сертифікатів буде продовжено, а вакциновані отримають преференції, – Ляшко

Міністр охорони здоров’я анонсував продовження терміну дії електронних сертифікатів про вакцинацію у застосунку “Дія” до 12 місяців.

В Україні буде продовжено термін дії COVID-сертифікатів, який наразі становить пів року. Для вакцинованих українців будуть певні преференції у “жовтій” та “червоній” зонах адаптивного карантину.

Про це повідомив 14 вересня міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час прямого включення в ТСН.19:30.

За його словами, МОЗ та Мінцифри уже найближчим часом оголосять про те, яким чином у застосунку “Дія” продовжити чинність сертифікату про вакцинацію. “Анонсую продовження дії сертифікату на 1 рік”, – заявив Ляшко.

Очільник МОЗ також зауважив, що вакциновані українці уже отримали певні преференції. Зокрема, вони зможуть відвідувати, до прикладу, спортзали у разі запровадження в Україні “жовтого” чи навіть “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

“Уже в “жовтому” рівні власник бізнесу зможе вибирати, чи працювати йому з обмеженнями, які є обов’язковими для “жовтої” зони, чи приймати тільки вакцинованих. У “червоному” рівні епіднебезпеки бізнес зможе працювати лише тоді, якщо прийматиме виключно вакцинованих”, – пояснив Віктор Ляшко.

Читайте також  Без електронного підпису. Отримати COVID-сертифікат в "Дії" стало простіше: деталі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело