Categories: Події

Українці, яким зробили два щеплення від COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію в Україні вже можуть отримати особи, яким зробили два щеплення від COVID-19. Документ відповідає міжнародним нормам.

Як передає Укрінформ, роз’яснення Міністерства охорони здоров’я щодо Міжнародного свідоцтва про вакцинацію та ковід-сертифікату оприлюднено в Фейсбуці.

«Особи, щеплені двома дозами вакцини від COVID-19, вже можуть отримати в Україні Міжнародне свідоцтво про вакцинацію – документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Слід відрізняти таке свідоцтво від “ковідного сертифікату” (він же “ковідний паспорт”, “зелений сертифікат” тощо) – документу, який зараз розробляється в Україні з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ та планується до запуску з 1 липня 2021 р.», – наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

У МОЗ роз’яснили, що Міжнародне свідоцтво про вакцинацію вже затверджене, його вже можна отримати, якщо ви завершили цикл імунізації від COVID-19; документ свідчить про те, що людина повністю вакцинована від COVID-19.

Його можна отримати лише в паперовому форматі; видається в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво.

«Ковідний сертифікат» зараз розробляється в Україні за зразком Digital Green Certificate ЄС та Smart Vaccination Certificate ВООЗ, планується до запуску в липні; міститиме інформацію не тільки про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19. Цей сертифікат видаватиметься як в електронній, так і в паперовій формі, міститиме QR-код.

Його можна буде отримати в паперовій формі в закладах охорони здоров’я, а в електронній – через «Дію». В МОЗ поінформували, що планується зробити 2 версії ковід-сертифікату: внутрішній – для користування всередині країни, і зовнішній – для виїзду за кордон; через те, що міжнародні вимоги до такого сертифікату ще не затверджені, його формат може модифікуватися, щоб він відповідав вимогам ЄС та ВООЗ.

lena lena

Recent Posts

Заморозки -3 і грози: синоптик попередив про сильний холод і назвав дату потепління

Заморозки -3 і грози: синоптик попередив про сильний холод і назвав дату потепління В Україну…

9 хв. ago

Вручення повісток на блокпостах: що буде за новими правилами

Вручення повісток на блокпостах: що буде за новими правилами За новим законом про мобілізацію в Україні, ТЦК та…

57 хв. ago

Нові правила військового обліку: що треба знати чоловікам, які давно живуть за кордоном

Нові правила військового обліку: що треба знати чоловікам, які давно живуть за кордоном Українців, які…

1 годину ago

“ТЦК змінили місця для видачі повісток ухилянтам, з 18 травня пенсіонерів відправлять у військкомат”: мобілізація у 2024

"ТЦК змінили місця для видачі повісток ухилянтам, з 18 травня пенсіонерів відправлять у військкомат": мобілізація…

4 години ago

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців: кого це стосується

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців: кого це стосується Надбавки будуть нараховані автоматично…

8 години ago

“Путін постарається завдати максимальної шкоди”: Сотник назвав цілі ядерних ударів РФ

"Путін постарається завдати максимальної шкоди": Сотник назвав цілі ядерних ударів РФ Щойно Путін віддасть наказ…

10 години ago

This website uses cookies.