Categories: Економіка

Тарифи на опалення в Україні різко зростуть: озвучено цифри

В Україні за оцінками експертів тарифи на опалення в більшості міст виростуть на 15-20%. З одного боку, для тепловиків кожен кубометр газу подорожчає на 2,5 грн, з іншого – зросли видатки і на інші складові тарифу.

Про це йдеться в матеріалі UBR. Навіть з урахуванням ціни в 7,4 грн за кубометр з ПДВ, яку хоче домогтися місцева влада, теплокомуненерго (ТКЕ, постачають гарячу воду і тепло) в більшості випадків доведеться подавати заявки на підвищення вартості центрального опалення для домогосподарств.

В опалювальному сезоні 2020/21 тепловики не мали права переглядати тарифи. У діючі розцінки закладено вартість газу в 4,8 грн за кубометр з ПДВ, тобто на 2,5 грн менше. “Послуги теплопостачальників, за оцінками експертів, в більшій частині міст України подорожчають як мінімум на 15-20% щодо опалювального сезону 2020/21”, – йдеться в матеріалі.

“Нафтогаз” повинен був до 30 травня надати ТКЕ річні комерційні контракти на газ за ціною 7,4 грн/куб. м, з урахуванням податку на додану вартість (20% ПДВ), і на умовах післяплати. Для Києва це навіть трохи менше вартості газу, яку закладали тепловики в тариф для споживачів минулої зими. В середньому по Україні – дорожче на 2,5 тис. грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні боржників за комуналку будуть штрафувати на 20-50%, також їм заборонять виїзд за кордон. Такі нововведення можуть дозволити скоротити кількість тих українців, які можуть платити за рахунками, але не роблять цього.

Про це йдеться в законопроєкті №3613, який внесли до порядку денного Верховної Ради. Профільний комітет рекомендує ухвалити зазначений документ.

lena lena

Recent Posts

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

2 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

4 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

11 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

12 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

16 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

18 години ago

This website uses cookies.