Categories: Світ

Новий спосіб заробити: у Єгипті українців ловлять в аеропорту і змушують здавати ПЛР-тести

Новий спосіб заробити: у Єгипті українців ловлять в аеропорту і змушують здавати ПЛР-тести

Українці скаржаться на те, що в Єгипті придумали новий спосіб заробити на туристах. Тепер в аеропорту цієї країни заявляють, що не довіряють деяким українським лабораторіям, які роблять ПЛР-тести. І змушують туристів здавати їх заново за 30 доларів. Але деяким мандрівникам все ж вдається відстояти свої права.

Змусили вдруге оплатити ПЛР-тест

Лаборант сидів за столом просто під ескалатором: не змінюючи рукавичок, брав гроші й одразу ж проводив маніпуляції.
“Мені довелося витратити час на підключення роумінгу і Wi-Fi. Після цього я сканував QR-код на наших довідках і показав цьому лаборанту. Все було гаразд, наші результати були на сайті лабораторії. Єгиптянин подивився, сказав, що так, усе добре, і відправив нас назад до першого перевіряльника. Водночас я зробив помилку і залишив йому наші документи, ось цього робити було не треба” – згадує турист Сергій.

Проте перший перевіряльник не здавався. Він просканував код своїм смартфоном і заявив, що документ не відкривається. Сергій уже нахабно зазирнув до нього в екран і побачив, що документ чудово відкривається. Тоді єгиптянин заявив, що це не той сайт.

“На жаль, нічим не зміг нам допомогти і єгипетський представник туроператора. Він намагався з ними говорити арабською, але потім сказав, що це не в його компетенції, а автобус повинен уже їхати. У таку саму ситуацію, як і ми, потрапляв кожен 5-6-й пасажир рейсу. Серед постраждалих опинилися дві німкені, українська пара, де жінка була вагітною, тому їм не хотілося псувати собі нерви. У мене був стрес, я навіть забув, що потрібно було все це зняти на телефон. Нам таки довелося заплатити 60 доларів за двох і покинути аеропорт”, – розповів Сергій.

Пізніше він з’ясував, що в схожу ситуацію потрапив ще один його знайомий, який приїхав до Єгипту на три дні раніше.
“Але там пасажири виявилися більш згуртованими і навідріз відмовилися платити вдруге за тест. Врешті-решт їх відпустили. А нам не пощастило”, – каже киянин.

Не віддавайте паспорт і стійте на своєму

Голова Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Ігор Голубаха говорить, що його клієнти з такою проблемою не стикалися. Однак про проблему він чув.

“Тут може бути два варіанти. Або в Єгипті справді є перелік наших лабораторій, які не котируються, їм не довіряють. Або трапляються недобросовісні турагенти чи туристи, які використовують підроблені довідки. Це не підтверджено, але таке може бути”, – каже Голубаха.

За його словами, багато професійних туристичних компаній рекомендують своїм клієнтам перевірені лабораторії для тестування або пропонують пройти тест у певних лабораторіях, які надають їм знижки.

“Моя порада: якщо ви купуєте тур у професійного агента, то дослухайтеся до нього і пройдіть тест там, де він рекомендує. Щоб потім у вас не було проблем”, – каже Голубаха.

А ось постраждалий Сергій радить інше:

“Я не був готовий до такої ситуації. Віддав документи, які мені потім не хотіли повертати, поки не пройду тест у них. Цього робити не можна, тому що ці люди не мають права у вас їх забирати”.
Також він звернув увагу, що деякі мандрівники просто вдавали, що йдуть здавати тест, а насправді непомітно повертали на паспортний контроль і спокійно залишали аеропорт. Так вони уникли вибірковості перевіряльників.Але економити на довідках і купувати підроблені документи туристам у будь-якому разі не варто.

sviti

Recent Posts

Вдарять заморозки -3 градуси: коли в Україні суттєво похолодає

Вдарять заморозки -3 градуси: коли в Україні суттєво похолодає Температура повітря вночі опускатиметься нижче нуля,…

6 години ago

“Масштабна індексація пенсій наближається, виплати зростуть у цих пенсіонерів”: хто з українців отримає більше грошей?

"Масштабна індексація пенсій наближається, виплати зростуть у цих пенсіонерів": хто з українців отримає більше грошей?…

8 години ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Папірці у дверях або у…

10 години ago

В Україні уже від сьогодні кардинально зміниться погода: чого очікувати у найближчі дні

В Україні уже від сьогодні кардинально зміниться погода: чого очікувати у найближчі дні У найближчі…

12 години ago

Відьма передбачила цікаві події, які стануться на Росії вже цієї осені

Відьма передбачила цікаві події, які стануться на Росії вже цієї осені Інформує Радіо Трек. 2024…

14 години ago

“Такого ще не було, курс валют сягнув історичного максимуму”: євро і долар приголомшили в обмінниках

"Такого ще не було, курс валют сягнув історичного максимуму": євро і долар приголомшили в обмінниках…

16 години ago

This website uses cookies.