Categories: Здоров’я

Діти у лікарні: у Чернівцях розслідують можливе отруєння в садочку

Діти у лікарні: у Чернівцях розслідують можливе отруєння в садочку

Вихованці Чернівецького дошкільного навчального закладу №24 потрапили до лікарні через ймовірне отруєння у садочку. Детальніше читайте у матеріалі.

Двоє діток, 4 і 5 років, наразі проходять стаціонарне лікування, ще двоє, за словами медиків, лікуються амбулаторно. Про госпіталізацію дітей журналістам ІА АСС стало відомо з власних джерел. Натомість в управлінні освіти Чернівецької міської ради інформацію про отруєння в садочку спростовують.

Підтвердження отруєння немає

Начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк розповів ІА АСС, що інформацію про госпіталізацію дітей отримав у суботу.

«До лікарні потрапили 3 діток. Станом на сьогодні таких дітей вже 4. Усі дітки з двох різних груп. Вчора у садок виїжджала Держпродспоживслужба, і, як мені доповіли мої працівники, які там також були присутні, якихось зауважень до закладу не було. У мене підтверджень про отруєння немає, тому говорити про це на даний момент не можемо. Це питання ще вивчається», – прокоментував Сергій Мартинюк.

«Дітки вже краще їдять і п’ють»

У свою чергу, медичний директор Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Тесліцький розповів, що у медзакладі, станом на сьогодні, перебувають тільки 2 дитини.

«Одна дитина поступила до нас 20 березня, інша – 23. Малюк, який поступив вчора, мав прояви блювоти, без діареї. Його обстежили на наявність коронавірусної інфекції. Тест був негативний. Статус підозрілого випадку ми зняли. Інша дитина, яка поступила 20 березня, мала діарею й нудоту. ПЛР-дослідження теж було негативним. Відповідно, діагноз підозрілого випадку також знято. Наразі діти мають позитивну динаміку, продовжують лікування, але вже без блювоти, без температури, вони краще почали пити й їсти. Щодо інших двох дітей, то, можливо, вони отримують амбулаторне лікування», – повідомив медик.

Розслідування триває

Розслідуванням факту ймовірного отруєння у дитячому садочку займається Чернівецький обласний лабораторний центр. Його директорка, Наталія Гопко, повідомила ІА АСС, що ці випадки наразі не розцінюються як спалах інфекції.

«З 4 випадків: 3 – це гострі кишкові інфекції, 1 – харчова токсикоінфекція. Вчора ми запросили до розслідування Держпродспоживслужбу. Були відібрані зразки харчових продуктів, змиви, обстежені працівники закладу. Лабораторні дослідження тривають і до їхнього завершення чітко визначити чи є зв’язок захворювання дітей і харчуванням в садочку – поки завчасно. Нових випадків не було. У діток, які ходили в ці групи від понеділка по сьогодні, змін у здоров’ї батьки не спостерігають», – розповіла Наталія Гопко.

Наразі розслідування триває.

sviti

Recent Posts

Конфіскують навіть меблі і побутову техніку: що загрожує ухилянтам за новим законом

Конфіскують навіть меблі і побутову техніку: що загрожує ухилянтам за новим законом Згідно з новим законопроєктом…

2 години ago

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень В Україні очікується підвищення курсу долара…

4 години ago

Дата вже відома – це по-справжньому “магічні” цифри: астролог Влад Росс напророкував завершення війни

Дата вже відома – це по-справжньому "магічні" цифри: астролог Влад Росс напророкував завершення війни Деякі…

6 години ago

“Таких змін мобілізації водії не чекали, ухилянтів за кермом чекають не лише повістки”: їх відправлять у ТЦК з 1 травня

"Таких змін мобілізації водії не чекали, ухилянтів за кермом чекають не лише повістки": їх відправлять…

8 години ago

Українців чекає штраф за порушення військового обліку: які суми зараз і як їх можуть підвищити

Українців чекає штраф за порушення військового обліку: які суми зараз і як їх можуть підвищити…

10 години ago

Українців чекає сюрприз — синоптики розповіли, чого очікувати від погоди

Українців чекає сюрприз — синоптики розповіли, чого очікувати від погоди За даними метеорологів, у вівторок,…

12 години ago

This website uses cookies.