Categories: Події

У популярній олії знайшли небезпечні речовини: перевірте, чи немає цього у вас вдома

У популярній олії знайшли небезпечні речовини: перевірте, чи немає цього у вас вдома

У популярній рафінованій пальмовій олії виявлено канцероген

Головне управління Держпродспоживслужби у Києві повідомило про те, що у популярній рафінованій пальмовій олії виявлено канцероген.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві у соцмережі Фейсбук.

“До уваги споживачів: канцероген у рафінованій пальмовій олії. Відповідно до інформаційного повідомлення RASFF № 2021.0019 від 04.03.2021, повідомляємо стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 ug/kg – ppb) у рафінованій пальмовій олії.”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у службі, ця олія експортувалась із Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща (виробник: Elstar Fats Sp. z.o.o., Stare Pole), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ “Терра Фуд”, вул. Зеленогірська, 8, м. Київ, 03037).

У Головному управлінні Держпродспоживслужби пояснили, як діяти, коли харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності. У такому разі він негайно повинен розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу.
Далі у строк не більше двох робочих днів він зобов’язаний письмово проінформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.
“Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном – (044) 486-95-85 або електронною адресою: info@kyiv-dpss.gov.ua”, – йдеться у повідомленні.

sviti

Recent Posts

“Шалена гроза пре в ці області прямо зараз, лютий град накриє цей регіон”: де буде дощ, негода і жахливий вітер до 20 м/с

"Шалена гроза пре в ці області прямо зараз, лютий град накриє цей регіон": де буде…

27 хв. ago

В Україні повістки почнуть розсилати поштою: Кабмін визначив, з якого числа

В Україні повістки почнуть розсилати поштою: Кабмін визначив, з якого числа День явки за викликом…

2 години ago

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові “сюрпризи” після 18 липня

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові "сюрпризи" після 18 липня В Україні…

10 години ago

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну Кабінет міністрів України змінив порядок вручення повісток.…

12 години ago

Загроза “ядерного апокаліпсиса”: з’явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ

Загроза "ядерного апокаліпсиса": з'явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ Олексій Гетьман прокоментував ядерний шантаж Кремля.…

14 години ago

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України…

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України Цього тижня, по…

16 години ago

This website uses cookies.