Прибрати цих людей із системи! Новий прем’єр зробив неочікувану заяву. Зеленський підписав указ

У Кабінеті міністрів посилено готуються до зустрічі з місією МВФ, до переговорів з Росією щодо транзиту газу, а також до опалювального сезону.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

“Запуск роботи уряду за тиждень до візиту місії МВФ, напередодні переговорів з росіянами по транзиту газу та за 6 тижнів до опалювального сезону – це та ще задачка, я вам скажу… Останнім часом не встигаю навіть зазирнути в ФБ. Не те що щось змістовне написати. Але, якщо коротко, то поки що все рухається дуже добре”, – написав Гончарук.

Він зазначив, що щодня до команди приєднуються десятки крутих, професійних та чесних людей, зокрема в п’ятницю, 6 вересня, призначили 12 заступників міністрів. Водночас із системи прибирають десятки людей, які представляли в органах влади інтереси окремих груп впливу, заявив Гончарук.

Також він нагадав, що 5 вересня Національний банк знизив ставку рефінансування для банків на 0,5% – і це ще один крок до здешевлення кредитів.

“Зараз маємо попрацювати так, щоб через 1,5 місяця кредити стали дешевшими ще мінімум на 1%”, – зазначив очільник уряду.

А 6 вересня, за його словами, авторитетне рейтингове агенство Fitch підняло кредитний рейтинг України до “B”, а це означає, що довіра до України в світі повертається, ресурси для нас ставатимуть дешевшими.

“Звичайно, кожен день нам “прилітають” якісь тактичні проблеми, але ми з ними також справляємось. Уряд технократів поступово входить в курс справ. Все буде добре. Не перемикайтесь”, – резюмував Гончарук.

Як повідомлялось раніше, голова Національного банку Яків Смолій заявляв, що приїзд в Україну місії Міжнародного валютного фонду очікується з 9 по 15 вересня.

Читайте також  Зеленський хоче очолити судову систему

Варто зазначити, що Глава Держави Володимир Зеленський змінив склад РНБО.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський підписав відповідний указ щодо персонального складу Ради нацбезпеки і оборони.

До РНБО увійшли голова ВРУ Дмитро Разумков, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр оборони Андрій Загороднюк.

Також Зеленський затвердив персональний склад РНБО:

Баканов Іван – голова Служби безпеки України;
Пристайко Вадим – міністр закордонних справ України;
Рябошапка Руслан – генеральний прокурор.
При цьому президент вивів зі складу Володимира Гройсмана, Павла Клімкіна, Юрія Луценка, Андрія Парубія, Степана Полторака, Василя Грицака і Павла Петренка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -