Через ускладнення від грипу в Харкові померла 9 – річна дівчинка

1 грудня у харківській лікарні померла 9-річна дитина, дівчинка хворіла грипом типу А (H1N1).

Як повідомили Громдському у прес-службі Харківської Облдержадміністрації, дівчинка захворіла 27 листопада. Вдома її оглянув педіатр міської лікарні №19, за якою була закріплена дитина. Школярку не шпиталізували, вона лікувалась вдома. У суботу, 1 грудня, стан дитини погіршився, тому її доправили до лікарні. Дитину привезли у стані клінічної смерті, повідомили у Харківській ОДА. Дівчинка померла у лікарні.

Станом на 14 грудня, в Харківській області 30 шкіл закрили на карантин через грип та ГРВІ. Навчання призупинили у 5 районах: Дворічанському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Кигічівському та Красноградському.

Заняття також скасували у Коломацькій та Зачепилівській об’єднаних громадах, а ще — в Куп’янську, Чугуєві та Первомайському. Грипом та ГРВІ в області хворіють 1764 дитини, розповіла Громадському провідна спеціалістка департаменту науки й освіти обладміністрації Ірина Говсієвич. Загалом на Харківщині хворих на грип і ГРВІ — 16600 людей, повідомили в обласному лабораторному центрі.

Харківський регіон один із п’яти, де перевищений епідемічний поріг. Він перевищений на 23%, в Житомирській, Сумській та Київській — на 12% і в Донецькій — на 1,1%. Станом на 9 грудня на грип і ГРВІ захворіло 203 335 українців, йдеться в інформаційному бюлетеневі Центру громадського здоров’я МОЗ.

В МОЗ зазначають, що від застуди та штамів грипу, що зустрічаються на території України, можна захиститись, зробивши щеплення. Від початку епідемічного сезону 127 196 українців зробили щеплення проти грипу.

Читайте також  У Франківську затримали хакерів, які продавали росіянам таємну інформацію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -