Його номер мені дала заробітчанка з Італії… Він нічого не перепитував. А на ранок я отримав смс «Я дзвонив до самого ранку»

Мабуть,більшість українців пам’ятають ніч 11 грудня 2013 року, коли відбувся штурм Майдану, в якому жовті каски протестувальників зійшлися з чорними шоломами беркуту… У цю страшну ніч в Києві у Михайлівському соборі били дзвони. Всю ніч… Аж до світанку. Поки не стало зрозуміло, що Майдан у безпеці. Тим відчайдушним дзвонарем був Іван Сидор. Історію цієї ночі розповів на своїй сторінці Igor Gavryshkevych:

Я не знав його, дзвонаря Михайлівського Золотоверхого Собору, коли через приват заробітчанка аж з Італії подала мені номер його телефону і ідею дзвонити у дзвони цього собору і Володимирівського. Адже нависла страшна небезбпека над людьми на Майдані. Скажу чесно я в цей момент у Львові дивився пряму трансляцію з майдану і давав різні “коменти”. Отримавши потрібні номера тел. спочатку на якусь мить розгубився, потім зайшов на ФБ сторінку особи з Італії яка дала мені ці номери телефонів аби переконатися хто вона, і лише після цього від імені “Майданівців” подзвонив цьому славному українцеві – дзвонару. Він нічого не перепитував.

Лише сказав: “зараз буду дзвонити”.Після цього мене охопило почуття провини, що я у Львові у безпеці, а його життя поставив під загрозу, тому почав молитися за нього і весь майдан доти доки на ранок загроза минула і він надіслав мені СМС “Я дзвонив до самого ранку”. У Володимирівський також подзвонив, але там мені відповів якийсь сонний чоловік, що дзвонара з ключами від дзвіниці у храмі не має і він живе далеко від нього за межами Києва, а також що при першій нагоді зроблять все щоб дзвони у Володимирівському дзвонили. Ось чому першим бив у дзвони “Золотоверхий”.

Читайте також  “Заборонили виїзд за кордон …”: Більше 100 тисяч українців не зможуть покинути країну. Хто потрапить під заборону.

Українці переможуть! Коли та як? Підпишись, щоб знати більше. Якщо Ви вже підписані, то не робіть нічого. Дякуємо Вам!!!

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -