Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Загроза для молоді чи порятунок для країни

Питання мобілізації в Україні стало темою гарячих дискусій. Полковник запасу ЗСУ Петро Черник жорстко висловився про можливість зниження мобілізаційного віку до 18 років.

Він вважає, що це занадто рано, і оптимальним було б призивати з 23 років, коли чоловіки вже отримали вищу освіту. Черник наголошує, що в нинішній ситуації українці повинні стояти на захисті своєї країни, оскільки у випадку поразки росія може забрати до своєї армії всіх, хто залишиться.

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що США чинять тиск на Володимира Зеленського, закликаючи знизити мобілізаційний вік до 18 років. Однак, за словами Черника, це не є найкращим рішенням, адже молоді люди в 18 років ще не готові до таких викликів. Мобілізація з 23 років дозволяє залучати вже більш зрілих і підготовлених громадян. Але головне, за його словами, це розуміти, що ніхто, крім самих українців, не буде захищати нашу країну.

Черник також підкреслює, що в українському суспільстві спостерігається небезпечна тенденція, коли люди починають толерувати тих, хто ухиляється від служби. Він наводить приклад історичних постатей, як-от Джордж Буш старший, який у 17 років підробив документи, щоб стати пілотом під час Другої світової війни, і врешті став президентом США.

Війна в Україні має екзистенційний характер, і якщо країна програє, ворог не залишить шансів. Росіяни вже кидали своїх людей на фронт без жодної підготовки, і це може повторитися в Україні, якщо не чинити опору. Черник наголошує, що історія повторюється, як це було в 1944 році, коли всі громадяни змушені були воювати.

Читайте також  Перетин кордону на авто: які зміни відбулися в серпні

Деякі політичні діячі, зокрема Єгор Чернєв, повідомляли, що питання зниження мобілізаційного віку обговорювалося на зустрічах із американськими політиками. Проте, навіть без змін вікових обмежень, Україна вже стикається з труднощами в забезпеченні нових бригад зброєю.

Варто пам’ятати, що співробітники ТЦК просто виконують свою роботу, і якби росія не розпочала війну, їм не довелося б вручати повістки. Українська армія отримує належну підготовку, тоді як російські солдати кидаються в бій без належної готовності. Україна змушена захищати себе, оскільки росіяни руйнують наші домівки, і якщо ми не будемо захищати свою землю, то нас можуть змусити воювати на чужій.

Також російська пропаганда активно просуває антимобілізаційні наративи, зокрема про “несправедливу мобілізацію” і “відсутність майбутнього в України”. Натомість реальність показує, що загальна мобілізація була єдиним способом врятувати країну від загарбників.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело