В Україні у 2017 році зростуть ціни на сигарети

Пачка сигарет в Україні зросте у вартості на 4-5 грн після запланованого підвищення акцизів на 40% у 2017 році, зазначають представники тютюнових компаній.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“В середньому ціна пачки сигарет має зрости на 4,5-5 грн – до 23 грн”, – повідомив агентству директор відділу корпоративних питань і комунікацій компанії JTI Україна Олександр Когут.

За його словами, представники галузі вже кілька років наполягають на необхідності прийняття довгострокового плану підвищення акцизних ставок на 3-5 років.

“Такий підхід відповідає зобов’язанням щодо підвищення мінімальної ставки акцизу до європейських показників – 90 EUR/1000 шт. (зараз в Україні цей показник становить 16 EUR)”, – зазначає представник JTI Україна.

За підрахунками тютюнової індустрії, Україні знадобиться мінімум 10 років на гармонізацію акцизних ставок з ЄС у разі щорічного підвищення ставки мінімального акцизу на 20%.

На думку начальника відділу по роботі з державними органами British American Tobacco Ukraine Юрія Рилача, ринок тютюнових виробів зараз гостро потребує впровадження так званого “подвійного акцизного мінімуму” на цигарки.

“Суть механізму полягає в тому, щоб подвійне мінімальне акцизне податкове зобов’язання, передбачене Податковим кодексом України, служила базисом для формування максимальної роздрібної ціни на сигарети”, – сказав він у коментарі агентству.

Рилач пояснив, що, не порушуючи свободи ціноутворення (у виробників залишається право встановлювати максимальну роздрібну ціну на продукцію на будь-якому рівні), такий механізм дозволить всім виробникам та імпортерам забезпечити оперативне відображення нових акцизних ставок у вартості продукції і в цілому дозволить усунути перекоси і турбулентність на ринку, що мали місце в 2015-2016 рр.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує збільшити відпускну ціну на вугілля, що видобувається на державних шахтах.

Читайте також  Вчені заявили про нові ліки проти коронавірусу

Джерело – nv.ua

Шукайте деталі в групі Facebook